top of page

Tiny House

Image by Clay Banks

Wat is een Tiny House ?

Een tiny house is zoals de naam al zegt: een klein huis. Mede door het kleine oppervlak van een tiny house, wordt de ecologische voetafdruk verkleint. Er is een beperkte ruimte en dit stimuleert om bewuster te leven. Een kleiner huis kost natuurlijk ook minder materialen (en geld) om te bouwen. 

pexels-elle-hughes-4501786.jpg

Zelfvoorzienend en milieuvriendelijk wonen

Meestal is een tiny house zelfvoorzienend. Je hoeft je tiny house dus niet aan te sluiten op een aardgasnet, waterleiding of het elektriciteitsnet. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen elektriciteit produceren met behulp van zonnepanelen, ook kun je je eigen water winnen, het zelf filteren en het gebruiken als drinkwater bijvoorbeeld.

Vaak worden ze op wielen of trailers gemaakt zodat ze verplaatst kunnen worden. Dit zorgt voor meer onafhankelijkheid. Ze kunnen ook op palen gebouwd worden, maar dan ben je gebonden aan één plek en moet je grond kopen waar je toestemming hebt om een tiny house te mogen bouwen.

pexels-elle-hughes-4501786.jpg
pexels-james-frid-723876.jpg

Financiële vrijheid

Een Tiny House kost aanzienlijk minder dan een ‘gewoon’ huis. De prijzen lopen uiteen van ongeveer € 15.000,- (zelfbouw) tot wel € 90.000,-. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Deze goedkope levensvorm spreekt veel mensen aan en zijn daardoor in staat om zonder hypotheek te kunnen leven. Voor veel mensen betekent dat een hoop meer vrijheid!

bottom of page